Kanal D ekranlarının en sevilen gündüz nesli programlarından Gelinim Mutfakta’da bugün gelinler sebzeli çanak yaptı. Kayınvalidelerin ve sunucu Nursel Engin’in beğenisine sunulan sebzeli çanak izleyenlerin merak etmesine sebep oldu. Pekala sebzeli çanak nasıl yapılır? Sebzeli çanak materyalleri ve püf noktaları nelerdir? İşte çıtır çıtır sebzeli çanak tanımı…
Sebzeli Çanak Materyalleri Neledir?
500 g kıyma
1 soğan
2 diş sarımsak
3 dilim bayat ekmek içi
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
Toz kırmızı biber
Dolgusu için:
Üzeri için:
1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Sosu için:
Sebzeli Çanak Nasıl Yapılır?
Köfte için kıyma derin bir karıştırma kabının içine alınır.
Soğan ve sarımsak rendenin ince tarafıyla rendelenir.
Ekmek için, yumurta, baharatlar ve tuz harcın içine ek edilir ve homojen kıvama gelene kadar yoğurulur.
Kabın üstü streç sinema ile kapatılır ve köfte hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
Patates ve havuçlar ince bir halde doğranır ve tencereye alınır. Üzerlerini geçecek kadar su eklenir ve biraz canlı kalacak kadar haşlanır.
Haşlanan sebzelerin suyu süzülür ve bir kaba alınır, üstüne haşlanmış bezelyeler ek edilir.
Sebze harcı karıştırılır ve tuz ile ince ince kıyılan dereotu eklenir.
Köfte harcından yumurta büyüklüğünde bir kesim alınır ve küçük bir kase formu verilerek fırın kabına yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hafif kızarıncaka dek pişirilir.
Kızaran köftelerin üstüne hazırlanan zerzevat garnitürü eklenir.
Salça sıcak su ile açılır ve üstüne zeytinyağı ek edilir.
Hazırlanan sos fırın kabının tabanına dökülür.
Çanakların üstüne rendelenmiş kaşar peynirleri eklenir ve eriyinceye kadar pişirilir.
Sebzeli Çanak Köfte Püf Noktaları Nelerdir?
Sebzeli Çanak Köfte Yanına Ne Masraf?
Şehriyeli pirinç pilavı
Patates kızartması
Yoğurt çorbası
Patates püresi
Marul salatası
Mor lahana salatası
Elma kompostosu